top of page

Türkiye’nin Eşit, Hızlı Ve Özgür İnternet Altyapısını Teknopark’lara Turknet Getiriyor

Haber Merkezi

Bireysel ve kurumsal kullanıcılara kotasız ve taahhütsüz olarak 1.000 Mbps maksimum hızda interneti tek fiyatla sunan TurkNet, Türkiye’nin girişimci ve teknoloji geliştiricilerine küresel rekabet avantajı sunacak altyapı desteği için Teknopark’lara yatırımını artırıyor. Teknoloji geliştirme faaliyetlerinde girişimlerin fiber internet altyapısıyla ilgili ihtiyaçlarına odaklanan TurkNet, teknolojide inovasyon yaratmaya ve kurumların küresel rekabette daha başarılı olmasına destek olmaya devam edecek.


Türkiye’nin yeni nesil telekomo peratörü TurkNet, girişim dünyasının kalbinin attığı Teknopark’ları odak noktasına aldı. TurkNet, teknoloji ihracatında fiber internet altyapısının önemine odaklanarak pek çok iç ve dış faktör sebebiyle girişimlerin önemli miktarda rekabet avantajını kaçırmasına dikkat çekiyor.


Küresel rekabette geri kalmanın birden fazla etkene bağlı olduğu düşünülse de; Türkiye’de özellikle Teknopark ve üniversitelerin yeterli altyapıya sahip olmamasının bu dezavantajdaki payı tahmin edilenden yüksek. Fiber altyapı konusundaki eksiklerin giderilmesi; teknolojide inovasyon yaratan kurumların küresel rekabette daha başarılı olmasına yardım edeceği görüşüyle TurkNet, Teknopark’lara yatırımlarını artırmaya devam edecek.


Teknopark’laraözgür internet

Teknoloji geliştiren ve üreten firmaları destekleme vizyonuyla YTÜ Yıldız Teknopark’ta düzenlenen Speed Mentoring etkinliğine sponsor olan TurkNet, girişimlere yönelik altyapı çözümlerini anlattı. Oyundan finansa, sağlık teknolojilerinden sürdürülebilir tekstile kadar birçok farklı alandan girişimlerin katıldığı etkinlikte, mentorlarla girişimciler bir araya gelme fırsatı yakaladı.


16 Şubat Çarşamba günü YTÜ Yıldız Teknopark’ın Yıldız Kuluçka Merkezi’nin düzenlediği Speed Mentoring etkinliğinde YTÜ Yıldız Teknopark Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci, kurumları için teknoloji altyapısının önemine dikkat çeken bir konuşma yaptı.


Etkinliğin açılış konuşmasını ise TurkNet CEO’su Cem Çelebiler gerçekleştirdi. TurkNet’in girişimcilik ekosistemine dair görüş ve deneyimlerini aktaran Çelebiler, hem Türkiye girişim ekosistemine dair önemli saptamalarda bulundu, hem de teknoloji ihracatının önemine vurgu yaparak, bu alanda iyileşme için odaklanılması gerekenlere dikkat çekti.


“Teknopark’lar, teknoloji ihracatının dinamosu olacak”

TÜİK verilerine göre yüksek teknoloji ihracatının, geçen yıl dolar bazında %50 artmasına rağmen, toplam ihracat içindeki payının azaldığına vurgu yapan TurkNet CEO’su Cem Çelebiler, "Türkiye’de üretilen teknolojinin, toplam ihracat içindeki payı son dört yıl içinde %3,5’ten gerileyerek %2,7 seviyesine indi. Merkez Bankası analizine göre ihracatçı olma potansiyeli bulunan şirketlerin %33’ü ihracat yapmıyor. Türkiye olarak teknoloji ihracatımızı artırmamız kesinlikle mümkün. 10 yıldan daha az sürede ihracatımızdaki %3’lerdeki yüksek teknoloji payını, %20’lere çıkarmak bizim de hedefimiz olmalı!” dedi.


TurkNet’in kendi altyapı yatırımları ve yazılım geliştirme faaliyetleriyle, 25 yıldır 81 ilde; adresteki altyapının desteklediği maksimum internet hızını sunan bir Türk girişimi olduğunu söyleyen Cem Çelebiler, “Toplumun dijital dönüşümünde kaliteli gigabit erişiminin yanında; yalınlık, şeffaflık, ölçeklenebilirlik ve güvenlik en önemli unsurlar. SD-WAN gibi yeni nesil teknolojilere yatırım yapıyoruz ve bu sayede abonelerimize gigabit hızında güvenli internet bağlantıları sunuyoruz. Teknopark’lardaki teknoloji girişimlerinin faaliyetlerini en iyi biçimde gerçekleştirebilmesi için güçlü bir bağlantı altyapısına sahip olması şart. Bunun gerçekleşmesi için TurkNet olarak tüm imkanlarımızla çalışmalarımızı yapıyoruz.” dedi.


“Türk girişimleri global ölçekte başarılarını artıracak!””

Erişim, veri merkezi ve güvenlik ürünleriyle farklı büyüklükteki firmaların ihtiyacına özel çözümler sunan TurkNet, 25 şehirde kurmuş olduğu fiber omurga ve İstanbul Boğazı’nı üç noktadan geçen fiber ağı sayesinde GigaFiber altyapısını yaygınlaştırmaya devam ederek kurumlara ve hanelere dünya standartlarında gigabit hızında hizmet veriyor. TurkNet ayrıca pandemi koşullarının dayattığı uzaktan çalışma modelini en iyi biçimde uygulamaları için kurumsal müşterilerine, her yerden tüm sistemlere hızlı ve kesintisiz ulaşma imkanı sağladı.

TurkNet’in geçen sene kazandığı ULAKNET devlet ihalesi üzerinden, 36 ay süreyle TÜBİTAK, Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Milli Kütüphane ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumu gibi seçkin kurumların yanı sıra, 129 üniversiteye ihtiyaç duyduğu internet servisini sunmaya başladıklarını hatırlatan Cem Çelebiler sözlerine şöyle devam etti:


“Bugün; Türkiye’nin önde gelen veri merkezleriyle kurduğumuz iş ortaklıklarıyla müşterilerimize güvenli, kesintisiz, rekabetçi çözümler sunuyoruz. Kurumsal şirketlere ve kamu kuruluşlarına tutarlı ve %75 tutarlılık skoruyla servis veriyoruz. Bu açıdan bakarak, Türkiye’nin en güvenilir sabit internet sağlayıcısı olduğumuzu söyleyebilirim. Speedtest’in son raporuna göre Türkiye’de en yüksek hızı sunan ve tutarlılık skoru en yüksek servis sağlayıcısı olduğumuz tescillendi. Sürekli genişlettiğimiz Gigafiber ağımızla kuluçka merkezleri dahil olmak üzere her türden kullanıcıya internet altyapısı sunuyoruz.”


Fiber altyapı, girişimler için neden önemli?

StartupGenome ve Küresel Girişimcilik Ağı tarafından hazırlanan “2021 Küresel Startup Ekosistemleri Raporu”nda İstanbul, “Küresel Çapta Yükselen Ekosistemler” arasında 15. sırada yer aldı. Bu başarının, teknoloji ihracatında da kendisini göstermesi, güçlü altyapıyla mümkün. İşletmelerin yurt içi rekabetten öte, global pazarlarda boy gösterebilmesi ve daha başarılı olması için güvenli, yüksek hızlı ve kesintisiz bağlantı hızına sahip olması önemli.

Uluslararası ticaret görüşmeleri yapmak, online toplantılarda canlı sunumlar gerçekleştirmek, büyük boyutta videolar paylaşmak, yatırımcı görüşmelerinde etkileyici demolar göstermek gibi faaliyetler ancak kesintisiz ve güçlü fiber bağlantılarla mümkün olabiliyor.


Sabit internet hızında Türkiye’nin şu anda dünyada 105. sırada olduğunu; Singapur, Şili ve Hollanda gibi ülkelerin sabit internet hızı konusunda önemli aşamalar kaydettiklerini belirten Cem Çelebiler, Singapur’un bu anlamda iyi bir örnek oluşturduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Doğru yatırımlar ve istikrarlı AR-GE çalışmalarıyla toplam ihracatlar içindeki yüksek teknoloji payını 10 yıl içinde %50’lere çıkarmayı başardılar. Ayrıca son 20 yıldır %20’lerin üzerinde oldu hep. Bir başka örnek olan Romanya, internet hızında 11’inci sırada. Romanya da son 10 yılda teknoloji ihracatını artırmış ülkelerden biri.”



Kaynak:

1. Basın Bülteni




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page