Ayranı kadar spora verdiği destek ile de adından övgü ile söz ettiren EKER’in “Bir Adım At, Fark Yarat” mottosuyla 8. kez hayat bulacak Eker I Run, her sene olduğu gibi bu senede fark yaratan konseptiyle sporseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Sadece koşmak için değil; fark ve farkındalık yaratmak, eğlence ve sağlık için gerçekleşecek 8. Eker I RUN’a, Türkiye’de ve dünyada iyilik peşinde koşan herkesi adımlarını otizmli çocuklara umut olmak için atmaya davet ediyoruz.
Eker’in sponsorluğunda, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle, Bursa-Orhaneli yolunda düzenlenecek olan “8. Eker I Run Yol Koşusu”, 2-3 Ekim 2021, Cumartesi ve Pazar günleri Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Eker Meydan’dan başlayacak. 42 K, 15K, 5K, 2K, Minik Adımlar koşuları ve Paten Yarışları olmak üzere altı ayrı kategoride gerçekleşecek Bursa'daki yol koşularına katılamayanlar 2-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek sanal yarışlarda da kampanya açarak bağış toplayabilecek. Tohum Otizm Vakfı’nın bireysel ve kurumsal koşucularıyla otizme dikkat çekmek ve Tohum Otizm Vakfı’nda okuyan otizmli çocuklara eğitim desteği sağlamak için yer alacağı Eker I Run’da, Tohum Otizm Vakfı gönüllü koşucusu olmak için www.ekerkosu.com adresinden kayıt olabilirsiniz.
Otizmin bilinen tek çaresi, erken tanı ile yoğun, sürekli, özel eğitim!
Bugün doğan her 54 çocuktan 1’inin otizm tanısı aldığı tahmin ediliyor. Doğuştan gelen ve yaşamın ilk üç yılında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor.
Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir. Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, becerilerinde gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.
Kaynak:
1. Basın Bülteni
Comentarios