Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de dijital güvenliğin lider şirketi olan ESET teknoloji alanındaki gelişmelere destek olmaya devam ediyor. ESET Türkiye, Cağaloğlu Anadolu Lisesi CALROV ekibini desteklediğini duyurdu.
ESET Progress.Protected. mottosuyla dünyada gelişimi, ilerlemeyi ve güvenli internet kullanımını destekleyen çalışmalara imza atıyor. ESET Türkiye, bu kapsamdaki sosyal sorumluluk çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Cağaloğlu Anadolu Lisesi İnsansız Su Altı Aracı takımı CALROV’u destekleme kararı alarak Türkiye’de eğitim, bilgilendirme ve teknolojik gelişime katkıda bulunmaya devam ediyor. SAUVC 2022'ye (Singapore AUV Challenge) katılmaya hak kazanan Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri 20 -28 Eylül tarihleri arasında Singapur’da olacaklar. CALROV ekibi bu yarışmaya katılmaya hak kazanan tek lise takımı olarak büyük bir başarıya imza attı.
Genç, yaratıcı ve teknolojiyi kullanan başarılı bir ekip; CALROV
CALROV, 2021 yılı Ocak ayında Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından kuruldu. Takım, yapılan çalışmalarda en yüksek verimi elde etmek ve düzen sağlamak için yazılım, mekanik-tasarım, elektronik, iş geliştirme olmak üzere dört ekip halinde çalışmalarını sürdürüyor. CALROV, 2021 yılında düzenlenen Teknofest’te Temel Kategori’yi birincilik ve en özgün yazılım ödülleriyle tamamladı. Lise ve üniversite takımlarının yapamadığı otonom görevi başarıyla tamamlayarak En Özgün Yazılım ödülünün sahibi oldu. Gençbizz isimli yarışmada ortaya çıkardığı ürünlerle "En İnovatif ürün" ödülünü kazandı. 2022 yılı boyunca Teknofest İSS Temel Kategori (Lise) , İleri Kategori (Üniversite) için çalışmalarını sürdürdü. Temel kategoride Bükrek isimli araç ile En Özgün Tasarım ödülünü kazandı. Teknofest 2022 bünyesinde Sunum Özel Ödülünü aldı.
Bir sloganı hayata geçirdik
ESET Türkiye Ürün ve Pazarlama Müdürü Can Erginkurban, Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerini desteklemekten mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi.” ESET dünya genelinde gerçekleştirdiği iletişim çalışmasında gençlere olan bakış açısını şu cümleler ile özetliyor; “Gençler için teknolojiyi kullanmak yalnız veya asosyal olmak anlamına gelmiyor. Aksine kendilerini ifade etmeleri için bir araç, yeni ilgi alanları, topluluklar ve kimlikler keşfetmenin bir yoludur.” Biz bu cümleyi Türkiye’de slogan olmaktan çıkarıp hayata geçirdik. Bu çalışmaları değerlendirmeye, destek olmaya devam edeceğiz.
Kaynaklar:
1. Basın Bülteni
Comments