Bosch Termoteknik Manisa Fabrikası, Grubun termoteknoloji alanında üretim yapan tesisleri arasında düzenlenen Sürdürülebilir Lokasyon Ödüllerinde, ‘Taahhüt’ kategorisinde ödüle değer bulundu. Çalışanların da katkısıyla çevresel sürdürülebilirliği kurum kültürünün bir parçası haline getirmek amacıyla ‘Holistic approach @ManP for Sustainability’ projesinin uygulandığı fabrikada, her aşamada sürdürebilirliği sağlamak için sürekli iyileştirmeye odaklanılıyor.
İklimlendirme sektörünün öncü şirketlerinden Bosch Termoteknik’in üretim, Ar-Ge ve ihracat üssü Manisa Fabrikası, Bosch Termoteknoloji’nin tüm dünyadaki fabrikaları arasında düzenlenen Sürdürülebilir Lokasyon Ödüllerinde ‘Taahhüt’ kategorisinde ödüle değer bulundu. Manisa Fabrikası, ödülü, çevresel sürdürülebilirliği kurum kültürünün bir parçası haline getirmeyi amaçlayan ‘Holistic approach @ManP for Sustainability’ projesiyle kazandı.
‘Termoteknolojinin Geleceğiyiz’ misyonuyla sürdürülebilir ısıtma, soğutma ve refah çözümleri geliştiren ve üreten Manisa Fabrikası, aynı zamanda kendi bünyesindeki faaliyetleriyle her aşamada sürdürülebilir gelişmeye odaklanıyor.
Manisa Fabrikası Teknik Genel Müdürü Haşiman Üsküdar ve Tesis Yönetim Sorumlusu Nazif Kader’in liderliğinde yürütülen Holistic approach @ManP for Sustainability’ projesi kapsamında mükemmelliğe ulaşmayı hedefleyen fabrikada, ISO50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi, Regresyon Analizi yoluyla enerji tüketimlerinin ve sapmalarının aylık olarak gözden geçirilmesi, enerji verimliliği projelerinin yanı sıra karbon ayak izi ve su kullanımını azaltmaya yönelik projeler hayata geçiriliyor.
Çalışanlara ‘Yeşil Mikrofon’ tutuluyor
Manisa Fabrikasındaki çalışanlar, çevresel sürdürülebilirliğe bakış açılarını ve kişisel çabalarını ‘Yeşil Mikrofon’a anlatırken, gelen öneriler değerlendirilerek hayata geçirilmesi sağlanıyor.
Tüm paydaşların katılımıyla ağaç dikimi gerçekleştirilen fabrikada, çevresel sürdürülebilirlik bilincini canlı tutmak için alternatif faaliyetler de yapılıyor. Fabrika bünyesinde su tasarrufu elde edilmesi katkı yapılması için yeşil alanlara basınca ezilmeyen, suyu tutan Libya çimi ekilirken, belli alanlarda konumlandırılan geri dönüşüm kutularıyla giyilmeyen kıyafetler toplanarak geri dönüşüme gönderiliyor.
Kaynaklar:
1. Basın Bülteni
Comments